Social Icons

facebook google plus email

luni, 20 august 2012

10 lucruri nonSEO - partea a II-a

Plug-in-uri


Puteţi fi la curent cu toate aparițiile recente pe Internet, şi, prin urmare, să aibă cele mai recente tehnologii, dar ce ziceți de cei mai puțin inițiați? Ei nu au idee despre ce vorbesti si poate nu vor să "download-eze" un "plug-in", doar ca el să poată vedea "foarte bine" site-ul. Şi chiar dacă un surfer ştie despre ce este vorba, poate el nu vrea să stea să aștepte o descărcare lungă care poate dovedi chiar a fi o pierdere de timp.

Site-urile Flash Mult mai frecvente acum decât erau înainte, iar cifrele recente spun ceva de genul că 95% din toți cei care navighează au plugin-ul Flash instalat. Dacă utilizaţi Flash, poate fi un câștig de timp pentru utilizator dacă postați împreună cu acesta și o versiune non-Flash a site-ului dvs. De asemenea, pentru persoanele care doresc doar sa citeasca site-ul dvs., dar nu vor să download-eze nimic.

De asemenea, asiguraţi-vă că folosiți plug-in-ul pentru un motiv bun. Dacă se poate face cu HTML, fă-o cu HTML. Nu utilizaţi fantezist plug-in-uri doar pentru că puteţi.



Ratele scăzute de actualizare


Există site-uri respectate HTML care au chestii pe site-ul lor în ceea ce priveşte HTML "cu adevărat nou" 4.01. Pagini de acest gen sunt rămase atât de mult “în urmă” încât au devenit complet redundante. Pentru mine este OK, ştiu că e veche şi oricum pot scoate informaţii, dar ce face un utilizator care nu se poate descurca atât de bine?

Dacă doriţi ca vizitatorii să se întoarcă, trebuie să le demonstrați că pe site se adaugă informație nouă în orice moment, şi că site-ul este lucrat în timp ce ei l-au citit, lucru care îi încurajează să se întoarcă şi să verifice pagini noi sau de ştiri. Având o pagină de actualizări ajută foarte mult în acest sens, aşa cum cititorul poate vedea actualizările făcute, fiind adăugate şi informaţii noi..

Pe de altă parte adevărat este faptul că de multe ori conţinutul vechi este util atunci când este legat de conţinut Să zicem, o povestire recentă sau altceva avâd referință știrile noi stocată în arhivele site-ului. Doar asiguraţi-vă că încă mai are sens în felul în care a fost inițial înainte de a link către ea. Adăugarea la conţinutul unei pagini este foarte util, ca un cititor poate obţine atât conţinutul, aşa cum a fost, cât şi o explicaţie suplimentară pentru a creşte relevanţa sa.

În cazul în care, într-un final, pierdeți interesul pentru un subiect şi decideți să nu mai actualizați, faceți acest lucru foarte clar pentru vizitatori. Adaugă o notă la partea de jos a fiecărei pagini și spuneți că nici un conținut nou nu va mai fi disponibil. În caz contrar, s-ar putea să se întoarcă din timp în timp şi vor fi dezamăgiți dacă nu știu asta. Asta nu e frumos.

Prea multă publicitate


"Va rugam sa vizitati sponsorii. Sunt doar un student sărac.”

Publicitatea este OK. Putem trăi cu ea, dar şi fără ea ar fi un conţinut mult mai puţin pe internet. Dar, atunci când site-urile pun pe tapet bannere și “link-uri sponsorizate” aproape peste tot conţinutul lor şi încurajază să faceţi clic pe AICI, toleranţa multor vizitatori se subţiază. Nu numai ca sunt anunţuri enervante şi care distrag atenția, ci chiar încetinesc încărcarea paginii dorite.

GIF-uri animate, text clipitor, JavaScript inutile, muzica midi în buclă şi elemente care defilează toate sunt parte a aceleiași plângeri. Nu este indicat să acceptați așa ceva, altfel cititul conținutului devine foarte dificil.

Nici o modalitate de contact


Există câteva lucruri mai rele decât să nu fi capabil de a contacta un autor al site-ului, deoarece nu şi-au dat adresa lor de e-mail sau orice alt mod de a primi un mesaj de la tine. Este frustrant, deoarece poate doriți să le atrageți atenţia asupra a ceva sau să le cereţi informaţii personale pentru ceva mai mult privind un subiect despre care ei par să ştie mai multe. Se lasă sentimentul cititorul blocat.

Site-urile lente


Acest lucru se explică singur. Site-urile încete îndepărtează oamenii mai mult decât tot ce am vorbit anterior puse împreună. Se estimează că aveţi de aproximativ 5 secunde pentru a obţine ceva substanţial şi interesant pe ecran înainte ca o mulţime de cititori să-și piardă interesul. Asta nu e mult, dar este posibil pentru a obţine afişarea unor elemente mai devreme pe baza cărora să se contruiască altceva. Asta se numeşte descărcare progresivă.

Datorita naturii internetului, "regula celor 5 secunde" este destul de adevărată deci încercați ca tot ce ține de HTML, CSS, scripturi, imagini etc. să fie sub 30 de kilobytes. Un bun început ar fi să verificaţi site-urile de optimizare. Ele ar trebui să furnizeze informaţiile şi trucuri de care aveţi nevoie să vă faceți paginile mai ușor de încărcat.

În concluzie, câteva indicii simple: nu folosiți elemente grafice de mari dimensiuni, nu folosiţi animaţii inutile, nu încorporaţi multimedia (muzică sau video) sau Java, nu supraîncărcaţi paginile de anunţuri, scrieți cod eficient. Obţineţi o găzduire decent de asemenea, ca timpul de răspuns al serverului va trebui, de asemenea, să fie luate în considerare.

...sfârșit...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu