Social Icons

facebook google plus email

luni, 20 august 2012

10 lucruri nonSEO - partea I

de Ross Shannon

Intr-o navigare ocazionala prin site-uri luate la intamplare, vei vedea atat de mule erori de baza incat sa para ca nu mai e speranta pentru omenire. “De ce nu fac ghertzoii astia ceva bun?” intrebi. Nu-i atat de greu! Oricum, nu faceti aceste greseli evidente niciodata! Poate nici eu nu sunt de 10 dar... cine sta sa numere?

Link-uri sparte


Trebuie sa-ti mentii site-ul in forma. Câteva link-uri sparte pe site-ul dvs. este ceva care este aproape obligatoriu să se întâmple la un moment dat, deşi există o mulţime de lucruri care le puteţi face pentru a încerca prevenirea acestora. Încercaţi să nu mutați fişiere de pe site-ul dvs. odată ce au fost plasate undeva. Dacă trebuie să faceţi cumva rearanjarea, verificaţi că nu există link-uri care indică locaţia veche, altfel apare 404 "nu a găsit pagina", şi un utilizator al site-ului dvs. pleca imediat dezgustat. Verificati si link-urile catre alte site-uri vedeti daca sunt in regula. Faceți verificarea si invers, dacă puteţi.



Primul pas pentru a combate link-urile rupte este să se creeze propria pagina de eroare 404. Amintiţi-vă, ca și alte site-uri care se leaga de al dumneavoastra pot genera link-uri rupte. Dacă vedeţi mai multe cereri pentru o pagină care nu mai există, luați în considerare cererile de redirecţionare caracteristică.

Typos


Nu ar fi foarte amuzant dacă aș fi făcut "accidental" nişte greşeli de ortografie chiar acum? Dar, din păcate, eu nu sunt suficient de sofisticat pentru a fi atât de amuzant şi original. Erorile de scriere şi gramatica incorecte dau impresia de o pagină prost editată. Un pic de verificare prin munca ta va face minuni si vor face sa arate mult mai profesional. Un editor HTML decent, cu un spell checker integrat vă va ajuta foarte mult.

În construcţie


"Ne pare rău, această pagină este încă în construcţie"

Da, asta era. Aceasta linie de text a devenit unul dintre clişeele web. Veţi auzi asta de nenumărate ori: cele mai multe site-uri sunt în mod continuu în construcţie. Pagini sunt adăugate în mod constant, se editează şi se refac.

Nu deranja spunând acest lucru. Pune ceva acolo pentru noi pentru a citi, cum ar fi ceea ce este site-ul atunci când va fi terminat, şi cere oamenilor să-l marcheze. Sau, dacă este posibil, nu pune site-ul pe web până când acesta nu este terminat. Nu lăsa un site să fie găsit până când acesta nu este gata.

Oh, şi redesignul...


Când redesenăm site-ul (lucru care nu prea este necesar des, dar, uneori, o schimbare este binevenită), multe site-uri doboară site-ul vechi şi îl înlocuiesc cu un mesaj timid cum ca "ne redesenăm, vino înapoi în 2 săptămâni".

Ce se întâmplă dacă nu vin în mod regulat pe site-ul dvs.? Eu nu am de gând să revin în două săptămâni, vreau ceva acum, la naiba. Ar fi mult mai inteligent dacă plasați acest mesaj de redesign pe pagina dvs. pentru a explica orice ciudatenie cu designul, dar păstrează tot conţinutul disponibil, asa ca navigatorii ocazionali pot citi toate acestea, şi să fie inspirat pentru a verifica design-ul nou mai târziu.

...va urma...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu